Парламентът отхвърли предложението на БСП да се редуцират депутатските заплати

...
 Парламентът отхвърли предложението на БСП да се редуцират депутатските заплати
Коментари Харесай

Депутатите си запазиха парите и благинките

 Парламентът отхвърли предлагането на Българска социалистическа партия да се редуцират депутатските заплати и ваканции. Корнелия Нинова изиска народните представители да се откажат от " парите и благинките ", само че болшинството изрично не се съгласи. " Против " поправката в правилника за работата на Народното събрание гласоподаваха 48 депутати от ГЕРБ, Оперативна програма, Движение за права и свободи, 55 се въздържаха, а единствено социалистите единомислещо гласоподаваха за предлагането си.
Нинова настояваше междинната депутатска заплата да падне от сегашните 3570 лева на 2976 лева, а почивка да има единствено през лятото.
" Казвате, че би трябвало да имаме високи заплати, с цел да няма корупция, а това спря ли Суджукгейт, Хасковогейт, на никое място не написа, че заплата се дава, с цел да не се краде, заплата се дава за положен труд, а има месеци, в които не одобряваме нито един закон, по какъв начин се съотнася тогава заплата ни с положения труд ", съобщи Нинова. 
Опозицията обаче бързо я отвърна. Славчо Атанасов от Обединени патриоти предложи милионерите депутати въобще да не получават заплати, а такива имало най-вече в Българска социалистическа партия.
" Това, което вършиме в този момент, е див популизъм ", съобщи Атанасов по адрес на левицата.
" Г-жа Нинова е взела участие в 36 гласувания от 1000, тъй че по системата, която тя предлага, нейното заплащане би трябвало да е 120 лв., а който счита, че получава заплатата си несправедливо, може да подарява, може да подкрепя, да отпуска стипендии ", разяснява Данаил Кирилов от ГЕРБ.
Съпартиецът му Красимир Велчев се оплака, че обеднял през време на мандата, тъй като трябвало да продаде компанията си.
Патриотът Петър Петров също се оплака, че приходите му спаднали, откогато разчитал на депутатската си заплата, че в македонския парламент заплатата била е 1500 евро, в румънския – 4000 евро, че той почивал единствено 5-6 дни в годината, че ходел в изборния си си район непрестанно.
Това пък предизвика аленият Филип Попов да разяснява: " Като ви слушат хората, живи да ви ожалят! ".

Коментар по тематиката - в " Наблюдател "
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР